Spring til indhold

Børns emotionelle reaktion på COVID-19 pandemien

Ansvarlig: Professor, forskningsleder Niels Bilenberg og afdelingslæge, ph.d., klinisk Lektor Ditte R. Hulgaard, Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, Region Syddanmark.

COVID-19-epidemien har hurtigt spredt sig over hele kloden. Risikoen for udvikling af svær COVID-19 sygdom er relativt lav for børn og unge, men den forandrede hverdag, og mængden og skiftende retninger af informationsstrømmen, kan være vanskelig at håndtere, ikke mindst for børn. Der blev derfor henover påsken 2020 udsendt et spørgeskema til familierne, som spørger til relevant sygdom samt familiens opfattelse/reaktion på situationen.

 

Dette spørgeskema er igen udsendt til familierne i august 2021, ca. 1 år efter, da der er stigende bekymring for hvordan børn, unge og familiers trivsel og psykiske helbred påvirkes af corona. Vi er derfor meget interesserede i at undersøge om familiernes oplevelser og tanker har ændret sig nu, et år efter den første undersøgelse.

 

Hvad vil vi undersøge?

Formålet er at undersøge børns reaktioner under en truende folkesundhedskrise, COVID-19 pandemien. Data fra den akutte fase samt et år efter giver desuden mulighed for opfølgning i forhold til langvarig påvirkning og brug af sundhedsydelser.