Spring til indhold

Nyheder

Arrangementer med Odense Børnekohorte:

Villads fra Valby arrangement, Lørdag den 12. oktober 2019:

Kom og deltag i et hyggeligt arrangement med Odense Børnekohorte og legehelten Michelle på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH. Der vil være en udendørs trafikbane med temaet Villads fra Valby og besøg fra Vissenbjerg Terrariet.

Den ene del omkring trafikkens verden er skabt i et samarbejde mellem Legeheltene, Børneulykkesfonden og Odense Børnekohorte. Arrangementet er primært rettet mod de 7-9-årige børn og deres søskende (som for at prøve kørebanen, skal være mindst 3 år gamle).

Deltagelse kræver tilmelding, senest tirsdag den 8. oktober på ode.hca.obk@rsyd.dk. Angiv hvor mange børn og voksne der deltager.

 

Juni 2018 startede vi et nyt delprojekt op, som går ud på at pubertetsvurdere børnene ved 7-års undersøgelse.

Overlæge Anders Jørgen Schou fortæller om projektet: 

Børn vokser og udvikler sig på alle måder - heldigvis! Det kan man undersøge og måle på uendelig mange måder. For eksempel kan man måle og veje dem. Man kan også måle, hvor langt de kan hoppe. Eller skanne deres knogler.

En altafgørende del af børns udvikling og vækst er selvfølgelig deres pubertet, hvor der sker en lang række epokegørende forandringer. Så hvis man skal kunne sige noget om børns udvikling, vækst og trivsel, er man nødt til at holde øje med deres pubertetsudvikling. F.eks. holde øje med, hvornår det enkelte barn går i pubertet, hvor langt barnet er i puberteten, hvor hurtigt udvikler barnet sig.

Det bør man gøre fra 7-8 års alderen fordi det faktisk er normalt, at piger begynder den første, spæde brystudvikling fra de er 8 år gamle. Det betyder jo ikke, at de pludselig får menstruation, men blot, at puberteten langsomt går i gang. Samtidig er det fornuftigt at holde øje med, fordi hvis puberteten starter for tidligt, kan man faktisk bremse udviklingen i en periode. (Det er dog kun børnene født i juni 2011 og frem, der tilbydes denne vurdering ved 7-års undersøgelsen).